Novosadski kriminalac Slobodan Milutinović Snajper uhapšen je u Madridu, nakon što je protiv njega raspisana interpolova poternica jer je bio u bekstvu skoro godinu dana. Osim kriminalne prošlosti, Snajper je poznat i po pozvanstvu sa Milošem Vučevićem, ministrom odbrane i mandatarom za sastav nove Vlade. Upućeni kažu da su njih dvojica u dobrim odnosima, a da je kriminalac učestvovao čak i u kupovini glasova za SNS na ranijim izborima.

Posle gotovo godinu dana od bekstva iz Novog Sada i Srbije, kriminalac Slobodan Milutunović Snajper uhapšen je u Madridu, što su nezvanično potvrdili iz MUP-a.

Snajper je nestao 5. maja prošle godine, dok je bio u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom. Tada je izašao u šetnju na koju je imao pravo od 12 do 13, a zatim mu se gubi svaki trag. MUP je nakon toga raspisao međunarodnu potragu za Milutinovićem.

Foto: Starsportphoto

On nije pažnju privlačio isključivo nakon što je pobegao iz zemlje, već i dok je „žario i palio“ Novim Sadom. Jedno vreme se nalazio na čelu FK Kabela, a bio je i vođa navijača Vojvodine, što ga je približilo vodećim ljudima u ovom gradu.

Svakako najveću pažnju je privukao njegov susret sa tadašnjim gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučević, koji je kasnije postao ministar odbrane.

Tadašnji gradonačelnik Novog Sada ga je primio u Gradsku kuću, gde su se srdačno pozdravili, iako se već tada znalo da je Snajper čovek koji neretko prelazi na drugu stranu zakona.

Foto: Grad Novi Sad

Sa epitetom čoveka kojeg se treba kloniti jer je strah i trepet za većinu grada, Snajper se pozdravio sa Vučevićem što je otvorilo brojna pitanja oko njihovog odnosa.

Na kontakte Snajpera i Vučevića podseća i Borislav Novaković, potpredsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) koji kaže da je njihov zvaničan susret jedan od najsramnijih momenata novije istorije Novog Sada.

On navodi da je Snajper isključivo poznat po svojoj kriminalnoj prošlosti i pita odakle tolika prisnost i bliskost sa Vučevićem.

Borislav Novaković Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

“On je van svake sumnje jedan od najvećih kriminalaca Novog Sada. Njegovu biografiju čine samo krivična dela i to od dilovanja droge do zelenaških poslova. Jedan od najsramnijih trenutaka novije političke istorije Novog Sada je momenat kada Miloš Vučević prima Snajpera u svečanoj sali Gradske kuće. Oni se ne rukuju, nego se pozdravljaju kao prijatelji i ortaci. Otkud ta prisnost i bliskost?”, priča Novaković, koji je inače Novosađanin.

PROČITAJTE JOŠ:

Sagovornik Nove tvrdi da Snajperova kriminalna organizacija kupuju glasove za SNS i da je sramno da na mestu premijera imamo osobu koja se dovodi u vezu sa kriminalcima.

“Uz Gorana Kovačevića Goranca, osuđivanog narko dilera i Marka Bosanca Bosketa, Snajperova ekipa čini trio koji kupuje najviše glasova za SNS u Novom Sadu. Sramno je da na mestu premijera imamo čoveka koji potpuno otvoreno sarađuje s kriminalcima. On vezu sa Snajperom ne skriva, naprotiv, on to prijateljstvo ističe. Već sada je jasno da je Vučević privremeni premijer i kandidat za srpskom Sanadera. Brojnost njegovih kontakata i ugovora koji je još kao gradonalenik sklapao sa kriminalcima preporučuje ga za Zabelu”, zaključuje Novaković.

Vučević o vezama sa Snajperom i Bosketom

Na fotografiju koja je nastala pre više od tri godine, Vučević je tada odgovorio i rekao da ako ima nešto protivzakonito to treba i da se ispita.

Foto:Nova.rs

“Nisam video ni jedan dokaz da je nešto nezakonito. Nisam video da je nezakonito što neko učestvuje na tenderima i pobedi. Šta sad ja da radim? Da poništavam tendere? Ne znam šta se očekuje od mene i šta bi trebalo da radim. Muka mi je onih koji se kao junače, a potom koketiraju ispod žita da ih ovi podrže politički i da, ako bude nasilnih protesta, zajedno dođu da ruše Gradsku kuću“, izjavio je tada Vučević.

Foto:TANJUG/ NENAD MIHAJLOVIC

Zbog nasilja Snajperu zabranjeno da priđe stadionu

I pre nego što je uhapšen u Madridu, Slobodan Milutinović snajper je imao susret sa nadležnim organima.

Milutinović, za koga tvrde da je godinama unazad strah i trepet u Novom Sadu, dovođen je u vezu s različitim krivičnim delima. Povezivao se sa kriminalom, reketiranjem i nasilničkim ponašanjem, a na njega je čak tri puta pokušan atentan postavljanjem eksploziva pod vozila.

Foto: Alternativna TV

Zbog nasilja mu je Osnovni sud u Novom Sadu ranije izrekao zabranu pristupa stadionu „Karađorđe“ kad FK Vojvodina igra utakmice.

Kako je naš portal ranije pisao, uhapšeni Sloba Snajper povezivao se i s napadom na mladića Nikolu Ć. (22) februara ove godine u klupskim prostorijama stadiona fudbalskog kluba Vojvodina u Novom Sadu.

BONUS VIDEO: Vučević: Ako bi Vučić naredio, mi bismo ušli na teritoriju Kosova, ali bi to javili KFOR-u

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare